Vuoggatjålme – MITT PÅ POLCIRKELN

Helikopter: Arctic Air

Arctic Air AB 

Arctic Air AB är helikopterföretaget som bedriver flygverksamheten i Vuoggatjålme.

Sedan 1974 har Vuoggatjålme varit stationeringsort för kommersiell flygverksamhet i Arjeplogsfjällen då Björn Helamb tog trafikflygarcertifikat och köpte det första sjöflygplanet. Året därefter utbildade han sig till helikopterpilot och sedan dröjde det inte länge förrän det fanns en helikopter på gården.

I flera år opererade både sjöflygplan och helikopter samtidigt i Vuoggatjålme, men eftersom helikoptern är så mycket mer flexibel och kan användas året runt så avvecklades flygplanet så småningom.

Helikoptern är det optimala redskapet i den väglösa fjällvärlden. Förutom vädret som man måste ha den största respekt för så finns nästan inga hinder. Renskötare, tjänstemän, ortsbor och turister transporteras till olika platser. Renhjordar samlas och drivs in i olika gärden, djur sövs med bedövningspilar för forskning, älgar räknas och kraftledningar inspekteras, alltsammans från helikopter. Dessutom flygs material ut hängande under helikoptern till leder, broar, stugor, master m.m. som byggs i fjällvärlden.

JAKT- & FISKERESOR

Med lång erfarenhet inom jakt och fiske är vi väl kunniga om området där vi både kan föreslå resmål eller skräddarsy din vistelse utifrån dina önskemål. Tveka inte rådfråga oss vare sig det gäller mindre sällskap eller större arrangemang.

    

PERSONTRANSPORT

Vi anordnar persontransporter efter dina önskemål, om det så gäller transport från punkt a till b, rundflygning eller uppdrag för resor så finns vi tillgängliga. Vi har olika alternativ beroende på hur många personer som önskar åka med oss.

 

VILTVÅRD

Efter jobbat många år i fjällvärlden med uppdrag åt bland annat Länsstyrelsen är vi väl erfarna inom viltvård. Vi har stor kunskap gällande rendrivning, inventering, märkning och spårning.

 

GODSTRANSPORT

Med lång erfarenhet av flygning både i Norge och i Sverige är vi väl meriterade inom godstransport, vare sig det gäller hängande last eller mindre paket som ska transporteras med helikopter. Beroende på storleken av godset har vi två olika modeller av helikoptrar både för lättare och tyngre last. Maila eller ring till oss så kommer vi med råd hur ni bäst ska utnyttja helikopterns kapacitet för ert ändamål så det blir så bra som möjligt både för er och för oss.

 

MASTLYFT

Mer information kommer.

 

VÅRA BASER

Idag opererar vi med 11 st helikoptrar utspridda på våra baser och har en rad olika arbetsområden, allt från persontransporter till avancerade lyftjobb.

Våra helikoptrar servas av Walthers Flygservice i Umeå.

 

Fler inlägg:

Paketerbjudanden

Paketerbjudanden

  Upplev allt Vuoggatjålme har att erbjudaVåra paketerbjudandenPolcirkelyftetI PAKETET INGÅR:• Helikopterlyft upp på...

läs mer
Helikopter: Inför resan

Helikopter: Inför resan

PACKA RÄTT Förbered redan hemma genom att packa rätt. Flera mindre kollin, mjuka bagar och måttligt fyllda ryggsäckar (helst...

läs mer
Helikopter: Tjänster

Helikopter: Tjänster

TJÄNSTER JAKT- & FISKERESOR Med lång erfarenhet inom jakt och fiske är vi väl kunniga om området där vi både kan föreslå...

läs mer