Höst

 

Hösten bjuder på färgsprakande intryck med fiske, småviltsjakt och fjällturer. Vuoggatjålme är den självklara utgångspunkten för ert äventyr. Med helikoptern som hjälp upptäcker ni enkelt nya favoritställen. 

 

Boka din upplevelse

Fjällvandringens årstid

Höst i fjällen

Det finns många anledningar att besöka fjällen på hösten. Den krispiga fjälluften, det eldskimrande landskapet och framför allt – myggfritt. Dessutom är det svamp och bärplockarnas årstid. Här finns gott om skogens guld i dubbel bemärkelse, både hjortron och kantareller. Att uppleva höstens färger i fjällen är något utöver det vanliga och vi rekommenderar en helikoptertur för att få beskåda landskapet från ovan.

Upplevelser

Spänningen väntar på dig

Vi har tipsen för bra jaktområden, spännande flugfiskevatten och alternativen till att bestiga Kebnekaise.

JAKT

Med Vuoggatjålme som utgångspunkt finns det många jaktområden att välja på. Vi har lång erfarenhet inom jakt i denna miljö och kan bistå med tips och råd. Önskar du guide kan du boka det via oss. 

FISKE

Vuoggatjålme har ett stort utbud av rika fiskevatten. För den som vill prova fiskelyckan finns det möjlighet att hyra båt på gården likväl som uppe på fjället vid utvalda fjällsjöar.

HELIKOPTER

På hösten är helikoptern ett fantastiskt redskap att nyttja för att ta sig långt ut i vårt väglösa land. Njut av vyerna, färgerna och den svindlande upplevelsen från ovan.

VANDRING

Hösten kan vara den behagligaste årstiden att vandra på. Svalare luft, myggfritt och glesare med människor på lederna. Dessutom är det årstiden för att skörda av naturens egna skafferi.

RESTAURANG

Restaurangen står öppen onsdag-söndag för hemlagad, lokalproducerad mat. Allt är tillagat från grunden i vårt eget kök, från handrullade köttbullar till hemmagjord hjortronglass och rallarrossaft.

BOENDE

Bo vackert och bekvämt i stugor på gården, oavsett vad du önskar finns alternativet för din vistelse. Allt ifrån våra moderna stugor utrustade med egen bastu och altan till enkla stugor med tillhörande servicehus samt husvagnsplatser.

Vi har öppet

RECEPTION
Måndag - Söndag | 08:00 - 17:00

RESTAURANG

Vi har nu öppet onsdag till lördag 12:00 - 20:00 och på söndagar 12:00  - 16:00
Maila eller ring till oss för tillgänglighet.

Kontakta oss

Vid frågor, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.

Tel: 0961-107 15
E-post: info@vuoggatjalme.se