Om maten

 

Våra kockar är eldsjälar som brinner för att skapa kreativa och välsmakande matupplevelser. Vi är mycket stolta över vår meny som är utformad med största omsorg och nästan allt vi serverar är skapat från grunden i vårt eget kök.

 

Boka din matupplevelse

Så ser vi på mat

Vår vision

REN MAT VID FJÄLLETS FOT

Med inspiration av naturen, den norrländska matkulturen och Vuoggatjålmes historia har vi komponerat ihop en meny som vi är väldigt stolta över. När ert sällskap slagit sig ner till bords kan ni i lugn och ro avnjuta er måltid samtidigt som ni blickar ut över det fantastiska landskapet med fjällens öppna vidder och sjön nedanför.

Vi jobbar med lokala råvaror av hög kvalitet och tror på att servera hemlagad mat just för att du som gäst ska känna dig som hemma.

Vi lägger stor vikt vid att minimera vårt matsvinn och jobbar i så stor utsträckning som möjligt med att du som gäst förbeställer maten innan du besöker oss. Tack vare framförhållning kan vi planera vårt arbete och endast förbereda den mängd mat för dagen som vi vet kommer gå åt. Därför vill vi slå ett slag för att ni förbeställer er mat då det är det bästa sättet att sätta en hållbarhetsstämpel på ditt besök.

Vårt mål är att du som besöker oss ska känna dig som hemma och vi hoppas kunna erbjuda en minnesvärd måltid i Arjeplogsfjällen tillsammans med oss. 

MATEN

Norrländsk kvalité är vår viktigaste ledstjärna och våra råvaror är utvalda med omsorg. Att löjrommen kommer från Kalix och getosten från Svartberget kanske är självklart, men visste ni att rybsolja är vår norrländska motsvarighet till rapsolja?

DRYCKEN

 Vår restaurang har fullständiga rättigheter och vi har noggrant valt ut en selektion av viner att kunna rekommendera till varje maträtt på menyn. Missa inte heller våra spännande cocktails, vi kan lova att ni inte kommer hitta dem någon annanstans!

100 ÅR AV VÄRDSKAP

Vuoggatjålme har tagit emot gäster sedan 1900-talets början i olika tappningar och önskar nu, precis som då att du ska känna dig välkommen hos oss.

NATUREN

Upplevelsen präglas av fjällens öppna vidder, dalgångarnas brusande älvar och björkskogens vindar. Med lite tur så dansar norrskenet ovanför er under middagen.

MILJÖN

Med avslappnat, personligt värdskap och vällagad mat i gemytlig miljö hoppas vi att du ska känna dig extra lyxig för en stund.

Vi har öppet

RECEPTION
Måndag - Söndag | 08:00 - 17:00

RESTAURANG

Maila eller ring till oss för tillgänglighet.

Kontakta oss

Vid frågor, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.

Tel: 0961-107 15
E-post: info@vuoggatjalme.se